Poziv za teatar

(Ne) Mogu da odglumim

„(Ne) Mogu da odglumim“ je besplatan tromesečni program neformalnog obrazovanja namenjen osobama uzrasta od 18 do 35 godina, koje će kroz niz radionica osmisliti i izvesti performans na temu diskriminacije osoba sa invaliditetom, zasnovan na osnovnim principima pozorišta potlačenih.

Pozorište potlačenih podrazumeva različite pozorišne metode koje prikazuju mržnju (pritisak, diskriminaciju, nasilje) prisutnu u društvu i pozivaju gledaoce/teljke da postanu deo performansa i utiču na nepravdu.

Program „(Ne) Mogu da odglumim“ sastojaće se od niza radionica, istraživanja i završnog performansa.

Planirano je da se radionice održavaju utorkom od 17:30 do 19:00 i petkom od 15:00 do 16:30 u Dnevnom boravku za osobe sa invaliditetom (Dimitrija Tucovića 3).

Program se realizuje uz podršku udruženja mladih BalkanIDEA Novi Sad i udruženja građana Sunce, a vode ga Aleksa Savić i Vesna Paušić.
Aleksa Savić je član Izvršnog odbora udruženja mladih BINS i omladinski lider sa preko tri godine iskustva u aktivizmu, omladinskom radu i neformalnom obrazovanju.
Vesna Paušić je diplomirani defektolog sa deset godina iskustva u vršnjačkoj edukaciji u okviru centra Živeti uspravno, i dugogodišnjim iskustvom omladinskog rada i neformalnog obrazovanja osoba sa invaliditetom.

Prijava za učešće vrši se popunjavanjem ovog formulara ( <<<— Klikom ovde, otvoriće vam se stranica na kojoj popunite direktno formular) najkasnije u nedelju, 16. juna, nakon čega će biti izvršena selekcija učesnika/ca.

Ukoliko imate pitanja / nedoumica, obratite nam se i putem imejl adrese: [email protected]