Novogodišnji paketići za naše mališane

Osamdesetak paketića podeljeno je u utorak deci sa dečjom i cerebralnom paralizom iz Južnobačkog okruga koji se sa roditeljima okupljaju u Udruženju građana „Sunce“.

Njima je novogodišnji program priređen u prostorijama ŠOSO „Dr Milan Petrović“ na Novom naselju. Ovim je završena humanitarna akcija „Slatkiš za slatkiša“, koju već nekoliko godina organizuje Udruženje građana „Novi Sad“. 

Mališani su sat vremena uživali u predstavi. Nakon toga fotografisali su se sa Deda Mrazom koji im je uručio poklone.


Predsednik Udruženja građana „Novi Sad“, Goran Bajšanski, podsetio je da je ovom akcijom uz pomoć građana i društveno odgovornih kompanija, takođe obezbeđeno sto paketića za Svratište za decu i omladinu.

Ovo su teška vremena i mnogi žive u nemaštini. Zato ne želimo da najmlađi budu uskraćeni za radost koju treba da donesu praznici. Negujući kulturu darivanja, ujedno oplemenjujemo sebe same jer niko ne zna šta ga u životu očekuje – rekao je Bajšanski. 

Predstavnica Udruženja građana „Sunce“, Jovana Sajić, izjavila je novinarima da je kraj godine uvek poseban za njihove mališane upravo zbog podele paketića.


Ne mogu vam opisati koliko se oni raduju ovim druženjima i samom Deda Mrazu i jedva čekaju da dođe ovaj dan… Obezbeđeno je preko osamdeset poklona. Danas je došlo četrdesetak dece u pratnji porodica. Neki mališani su trenutno u banji, neki su na raspustu kod bake i deke, a nekoliko ih je kod kuće jer su bolesni. Njima će novogodišnji paketići biti dostavljeni. Želela bih da se zahvalim i gospodinu Bajšanskom i njegovom udruženju, zaista se sa svojim volonterima trudi da podstakne građane da učestvuju u realizaciji sportskih i humanitarnih aktivnosti. Imamo dugogodišnju saradnju i uvek kad treba pomoć nekom detetu mi im se obratimo jer znamo da su uvek tu – rekla je Jovana Sajić.