Radionice

UDRUŽENJE ORGANIZUJE NEKOLICINU KORISNIH RADIONICA

RAVNOPRAVNI U KUHINJI
(ponedeljkom)

Sticanjem kulinarskog umeća i veština, radom sa partnerom, muškarci se oslobađaju predrasuda o ulozi žene u kuhinji. Zajedničkim radom ispoljavaju svoju kreativnost, pomoći u pripremi obroka i ravnopravno učestvuju u kulinarskim aktivnostima. . Takođe, radom sa oklagijama i pravljenjem i razvlačenjem testa razvijaju se i motoričke veštine. Naša kuhinja postala je omiljeno mesto za aktivnost, sa mnogo nasmejanih i vrednih ruku i lica.

KERAMIČKA RADIONICA
(četvrtkom)

Na ovoj radionici članovi poboljšavaju svoju motoriku ali i psihičke funkcije jer koriste maštu i druže se. Na ovoj radionici učestvuju osobe sa invaliditetom svih uzrsta. Pozivamo vas da se u ovoj radionici družimo, stvaramo predmete i ispunimo dan drugačije.

RUČNI RADOVI
(utorkom)

Radionica ručnih radova-štrikanje prstima. Na radionici, uz druženje, vežbanje i poboljšanje motorike pravimo kape, šalove, ukrasne cvetiće… Možemo reći da je ova radionica prelepo prihvaćena od strane naših članica, jer na svakoj radionici primećujemo pomake i veću zainteresovanost za rad i nove ideje. Neke od učesnica radionice su osposobile za samostalno štrikanje prstima..

PRAVNO-SAVETODAVNA
(sredom / mejlom svaki dan )

Dajemo pravne savete,prosleđujemo najnovije informacije koje su značajne za osobe sa invaliditetom.Učestvujemo na raznim seminarima, tribinama i projektima koji su posvećeni borbi o boljem položaju OSI, a naročito osobama sa posledicom cerebralne paralize. Put koji krčimo nije jednostavan, često nailazimo na prepreke ili predrasude u društvu. Jedan od koraka radonice jeste da se kroz lično iskustvo ohrabrimo,pričamo o našim problemima, stavovima, iznosimo ideje. Često vodimo individualne razgovore gde imamo otvorenost, poverenje, zainteresovanost za saradnju. Veliku pažnju poklanjamo novinarstvu, objavljujemo razne članke, tekstove koji su posvećeni osobama sa invaliditetom. Kroz njih promovišemo naš rad i ukazujemo na naše svakodnevne prepreke sa kojima se suočavamo.